VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

Alternativ resväg - VinNytts förslag på vinresa till Sydamerika på egen hand

Argentina till Chile - alternativ resväg
Väljer man en alternativ resväg, så kan man flyga från Buenos Aires till San Carlos de Bariloche och åka buss och båt över Anderna till Puerto Montt i Chile. Samma rutt som Alberto Granada och Ernest Guevara, sedermera känd som Che Guevara, tog 1951 på sin motorcykel Norton 500 från 1939 och som visades i filmen The Motorcycle Diaries som kom 2004.

Hyr därefter bil i Puerto Montt och kör sedan upp genom vinsdistrikten till Santiago. Det är drygt 100 mil från Puerto Montt till Santiago och de första odlingarna av kvalitetsvin ligger i Traiguén, norr om Temuco, ca 35 mil från Puerto Montt. Sedan är det lika långt till Maule-dalen där läget börjar bli skarpt på vinodlingsfronten. I Bio-Bio-dalen, i höjd med Los Angeles, och i Itata-dalen, i höjd med Chillán, finns det visserligen vingårdar, men det är glest mellan bodegorna. Alldeles sydost om provinshuvudstaden Talca, ligger Viña Casa Donoso eller Viña Domaine Oriental, som de kallade sig till för några år sedan. Strax nordväst om Talca ligger Viña El Aromo.

I Bariloche bor man på Hotel Carlos V, centralt beläget, prisvärt medelklasshotell. Men stan är absolut fullproppad med hotell, som verkar ha ungefär samma standard. Det verkliga lyxhotellet är

Hotel Llao Llao vid Puerto Pañuelo, varifrån man tar båten i Cruze de Lagos. Mycket vackra omgivningar, men den verkliga scoopen är ändå Cerro Campanario 18 km från Bariloche. En tidskrift i USA har utnämnt utsikten till världens sjunde vackraste, och det är nog inte otroligt, om det nu går att gradera utsikter. När man åker Cruze de Lagos checkar man in sitt bagage i Bariloche och sen ser man bagaget nästa gång vid gränsövergången, där alla väskor står uppradade och man får peka ut sin egen. Efter resans slut hämtar man ut väskan vid bussens slutstation.

I Puerto Montt är det Hotel Club Presidente som gäller, mitt i stan med havsutsikt. Ett billigt alternativ är Hotel Miramar som ligger nära busstationen. Missa inte restaurang Club de Yates, på en pir i vattnet, en mycket bra restaurang, med härlig solnedgång. Om man väljer att bo i Puerto Varas är det Gran Hotel Colonos del Sur (med Casino) som är mest rekommendabelt. Det ligger en hel räcka med hyggliga hotell utmed vägen mot Ensenada, från Hotel Bellavista till åtminstone Hotell Terrazas del Lago.

För ytterligare information om chilenska vingårdar, se www.chileviner.com, där finns all information man behöver!

Inledning - Sydamerika på egen hand
Argentina
Uruguay
Chile
Alternativ resväg

Påskön

 

© Copyright 2007
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB