Vin & Matkonsulter
Här har
vi samlat länkar till svenska vin- & matkonsulter. Känner du till andra vin-
& matkonsulter så skicka gärna ett
email.
De flesta av nedanstående länkar är hämtade från den svenska sajten
BKWine.
A la Melldén Vin & Sånt
Vare sig det gäller
möhippan eller svensexan, vinklubben eller kompisgänget, ledningsgruppen
eller personalaktiviteten kan jag erbjuda matlagningskvällar, provningar och
kurser inom öl, vin, Whisky...
àlavin i Stockholm
Vi erbjuder
grundläggande samt fortsättningskurser inom drycker med inriktning mot
internationell vinkunskap gällande vinproduktion, vinlagar, geografiska
områden samt vinservering på restaurang. Varje kurstillfälle består av teori
samt provning av drycker. Internationella Sommelierföreningens
provningsmetodik används. Vi skräddarsyr även enstaka kurstillfällen och
gemensamt bestämmer vi kursens innehåll.
Anders Levéns Food & Beverage AB
Jag jobbar som kock,
inspiratör, programledare och föredragshållare samt håller i många
matlagningskurser. Mitt mål är att avdramatisera matlagningen både i
TV-programmen och under kurserna för att fokusera på njutningen av allt det
goda i livet. Jag jobbar som kock, inspiratör, programledare och
föredragshållare samt håller i många matlagningskurser. Mitt mål är att
avdramatisera matlagningen både i TV- programmen och under kurserna för att
fokusera på njutningen av allt det goda i livet.
BonVino
Vi erbjuder vinprovningar under lättsam och underhållande ledning på
företaget eller i hemmet. Vi kommer till Er och anordnar skräddarsydda
vinprovningar på plats.
Cikoria vinkonsult
Vill du lära dig mer om vin och andra drycker? Hos oss kan du få hjälp med
dryckeskurser, vinprovningar och övningar i att kombinera mat & dryck. Vi
vänder oss till hotell- och restaurangföretag, företag i andra branscher och
till dig som är intresserade av att lära dig mer om drycker.
Cingel Mat & Vin
Som utbildad kock och sommelier har jag ett
förflutet inom restaurangbranschen. Jag har även arbetat som dryckesexpert
hos importörer, som dryckesskribent och föreläsare inom smak och dryck bl a
på Restauranghögskolan vid Örebro universitet samt med utbildningar för bl a
Svenska Kocklandslaget.
Dégustera
Dégustera är företaget som
ser till att "osten får vinet att sjunga". Dégustera hjälper Er som företag
att ordna vin- och ostprovningar för att lära ut mer om vinets och ostens
egenskaper. Dégustera leds av en diplomerad sommelier, Jonas Melin, som med
hjälp av andra sommelierer besöker kunder där de önskar att ost- och
vinprovningen skall arrangeras.
Dining Development
Dining Development,
företaget där känslan för mat och matlagning/matproduktion är grunden till
affärsverksamheten.
Låt oss medverka till
utveckling och medvetenhet i måltidslösningar med kreativitet, visioner och
nytänkande, med utgångspunkt i rådande verklighet.
Ekfatet Dryckesutbildningar
En
dryckesprovning i Ekfatets regi är inte förenat med regler eller krångel.
Den innehåller vare sig obegripliga ord, pekpinnar eller snobberi.
Ekfatets
ledstjärnor är kunskap, lust och inte minst njutning! Alla Ekfatets
provningar inleds med en kortare teoretisk genomgång för att man ska kunna
tillgodogöra sig den praktiska delen av provningen på bästa sätt. Ta Er en
stund och titta runt här på hemsidan. Om Ni tycker läsningen är intressant
och aptitlig, kommer Ni bli ännu nöjdare med provningarna.
flavourrider
Flavourrider är ett
företag specialiserat på gastronomi. En flersidig byrå med kompetens inom
recept, mat- och dryckesjournalistik, produktutveckling, konceptförädling,
föreläsningar, provningar, matfoto, formgivning, förlagsverksamhet med mera.
Foodjam
Vi arbetar med catering
och som konsulter inom restaurang och dagligvaruhandeln. Vi har också
populära Smakkvällar riktade mot företag och privatpersoner.
Gastronomigruppen
Gastronomigruppen består
av proffs inom drycker och mat. Förutom de aktiva har vi ett brett
kontaktnät med de bästa kockarna, konditorerna och bartendrarna för att
kunna tillfredställa de mest skiftande behov.
Håkan Nilsson
1979 gick jag ut
Restaurangskolan i Helsingborg och började sedan arbeta som servitör på
Ramlösa Wärdshus. Sju år senare öppnade jag en egen krog, Restaurang Karl
XIV, tillsammans med kocken Torbjörn Lagmark. Karl XIV vann snabbt rykte för
sitt högklassiga kök, och vi drev restaurangen i drygt två år, innan jag
beslutade mig för att specialisera mig på vin. Redan 1982 hade jag
målmedvetet börjat studera vin, och 1983 blev jag medlem i Munskänkarna, där
jag innehar tre betyg. 1986 lyckades jag komma till final i
sommelier-tävlingen Grand Prix Sopexa. Tillsammans med de andra sju
finalisterna, grundade jag sedan Svenska Sommelierföreningen.
KGB
Kreativa Gastronom
Byrån arbetar i Uppsala och dess omnejd och erbjuder företag och
privatpersoner exklusiva matupplevelser med tonvikt på förstklassiga råvaror.
Kjörlings Dryckeskonsult Sverige
Kjörlings Dryckeskonsult drivs av mig, Andreas Kjörling, sedan februari
2001. Efter ett flertal år i restaurangbranschen ägnar jag mig nu helt åt
provningar, utbildning och dryckesjournalistik. Jag är utexaminerad
sommelier från Restaurangakademien och medlem i sommelierföreningen sedan år
2000. Sedan januari 2003 är jag även medlem i
Circle of Wine Writers.
Kleins Mat
Behöver Du
hjälp med catering - till festen eller till företaget? Nya produkter till
Din butik? Kanske vill Du utöka Dina kunskaper i mat genom en provning -
privat eller i företaget?
Le Verre Dryckeskonsulten
Dryckeskonsulten kan erbjuda Er professionella dryckesprovningar. Kombinera
representationsmiddagen, kick-off, firmafesten, fredagsklubben, golfklubben
eller kanske herrklubben med något som passar för just Er. Kanske en
vinprovning som avslut på en konferens, följt av en trevlig middag.
Lindellevent
Lindellevent är ett annorlunda eventföretag. Med tillgång till fint porslin,
vackra lokaler, utsökt mat och spännande aktiviteter skräddarsyr vi det
arrangemang du önskar. Vi har ett gediget kontaktnät inkluderande
stjärnkockar, artister, vinkännare med flera. Idéerna är många. Vänd dig
till oss och vi kan tillsammans göra företagsfesten, bröllopet ellet
privatfesten möjlig!
Michel Jamais Vin & Gastronomi
michel VIN & GASTRONOMI
är en neutral och därmed icke märkesbunden
konsultfirma som erbjuder information, provningar och utbildning om öl, vin
och sprit samt hantering och servering av drycker på restaurang. Mat och
dryck i kombination är ett av Michels specialområden och kunderna är både
privatpersoner och personal i dryckes- och restaurangbranschen.
Selmas
Från början var vi
två systrar, Anita och Kristina som startade Selmas Catering & Hembageri. Vi
är uppvuxna på en lantgård i Norrbotten. Där lärde vår mamma Selma oss
tidigt att laga mat och baka av vad gården, skogen och naturen gav oss.
Numera är vi sju mat- & bakintresserade kvinnor som älskar att laga god mat
till fest och vardags. I nutidens brus av fast-food och bake-off bröd vill
vi föra vidare mamma Selmas traditioner med god och vacker mat, hembakat
bröd & delikatesser från våra hemtrakter.
Simon Axéll-Thoor
Med sin breda kunskap inom mat och dryck tar Simon med oss på fascinerande
resor i vin– samt spritvärlden. Simon har stor erfarenhet ifrån
Skandinaviens krogscen. Såväl kungamiddagar som egna restauranger har lagts
till erfarenheterna.
Att
kunna knyta an till vin och mat med musik genom ett valt tema är ett
underbart sätt att förhöja njutningen. Ett exempel på ett tema kan vara
Italien. Smaka bara på dessa tre P: Piemonte, Pasta och Pavarotti! Vi
arbetar med kända tenorer och spelmän. Variationerna är oändliga.
Somja´lär AB
Somja´lär AB är ett
företag som arbetar med kurser och provningar inom dryckesområdet. Vi vänder
oss till restauranger, hotell, konferenscenter och företag. Vår affärsidé är
att förmedla dryckeskunskap på ett angenämt sätt med högsta objektiva
kompetens. Vi hjälper restaurangföretag med att skriva vinförslag till
menyer, vinlistekomposition samt kick-off övningar i detta ämne. Vi har
givit ut det populära sällskapsspelet "Vinspelet" som Ni kan beställa hos
oss.
TASTE it
Det är oss Ni kontaktar
när Ni vill ha en smakupplevelse. Vi riktar oss både till företag och
privatpersoner men med tyngdpunkten på företag. Vi skräddarsyr konceptet
efter Era önskemål och krav. Ingen är för stor och ingen är för liten.
Timjan Konsult
Mitt gastronomiska
intresse började i min farmors trädgård i hennes timjanallé. När jag var sju
år fick jag följa med mina föräldrar till Stallmästargården i Stockholm. Där
fick jag se kockarna i sina höga mössor. Det doftade härligt om de
fantastiska stekarna som kockarna tillredde i det franska routisseriet. Vid
det tillfället bestämde jag mig för att bli kock – Örjan Klein
Urkorkat
Det är
jag som är Per och leder vinprovningarna. Jag har under flera år utvecklat
ett gediget intresse för viner och dess egenskaper och ursprung. Per Sifvert
Vinprovningar heter företaget och finns i Stockholm. Det som fascinerar mig
med vin är den mångfald av smaker, dofter och intryck som ett vin kan ge.
Vin i Norr
Vin i Norr är ett
kunskapsbaserat företag med specialinriktning på dryck (framför allt vin),
men har även guidekompetens. Företaget drivs av mig; Patrik Strömsten, ensam
och jag har inga anställda.
Min huvudsakliga syssla är Sommelierens, dvs vinkyparens yrke. Jag arbetar
främst mot restauranger men håller även vinprovningar för privatpersoner och
företag. Vad det gäller drycker så håller jag förutom vinprovningar också
provningar med öl och olika destillat (Cognac, Whisky o.dyl.). Förutom
drycker så jobbar Vin i Norr även med cigarrer. Eftersom Vin i Norr har 17
års erfarenhet av restaurangbranschen så fungerar företaget även som
restaurangkonsult, behjälplig med allt från sortiment till flödesscheman.
Inom konsultområdet kan jag även hjälpa till med att skriva menyer samt
översätta till engelska.
Vin och Pralin
Vin & Pralin
är ett konsultföretag som erbjuder annorlunda provningar till såväl vardag
som fest. Öl, vin, whisky... eller varför inte min stora passion och
specialitet - choklad! Jag som driver Vin & Pralin heter Maja Berthas och
tog sommelierexamen vid Restaurangakademien i maj 2002.
Vinbanken
Vinbanken är specialist på
vin- och dryckesprovningar samt arbetar aktivt för att sprida kunskap, så
väl praktisk som teoretisk, om vin- och matkultur i alla dess former. Det
finns många möjliga provningsteman och om du vill så går de att kombinera,
mat och vin och/eller med musik. Du väljer och vi hjälper gärna till! Elke
Jung Holm är huvudansvarig för Vinbanken och diplomerad sommelier.
Vinkunskap Jan Magnusson
Vinkällan
Det stora
utbudet av alkoholdrycker från hela världen som finns att tillgå i Sverige
ställer krav på god kunskap hos de som i sitt dagliga arbete hanterar vin,
spritdrycker och öl. Efterfrågan på utbildning har därför ökat markant de
senare åren. Vi på Vinkällan kan erbjuda kunskap i en bransch där det inte
alltid är så lätt att finna den, samtidigt som kunskap blir allt viktigare.
Vinkällans kursutbud innefattar sommelierutbildningar, vinkurser,
spetskurser, branschutbildningar och kursdagar för vinintresserade.
Vinskribenten
Ursula
Hellberg tillhör den lilla exklusiva skara av
vinskribenter
som började skriva om vin redan på 1980-talet. Under denna tid har hon varit
verksam som journalist i dags - och fackpress samt som medarbetare i
vinboken " En Värld av Vin".
Vinvan
Vinvan är ett utbildningsföretag som genomför kurser och
arbetsplatsförlagda utbildningar i vinkunskap, sälj och barteknik. Vinvan
handhar även ett flertal olika former av dryckesprovningar.
Winemaster.se
Herbert Gaugl som även
är känd för sina vinprovningar på Grand Hotell i Saltjöbaden håller kurser
för mindre slutna sällskap på mellan 10-12 personer i Winemaster´s nybyggda
lokaler och visar även film om bland annat vinodling i Österrike för
nybörjarkurserna.
Vinum Bonum Danmark
Upp
© Copyright 2011
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB
|