VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 3
Brisbane
I Brisbane, här är en annan bra sajt om Brisbane, har vi planerat in ett besök på nyöppnade Bar Barossa Wine Bar & Restaurant och därför tar vi in på Brisbane Marriot. Bar Barossa Wine Bar & Restaurant är en ny satsning från Tanunda Cellars, den bästa vinbutiken i Barossa Valley, South Australia. Man har även en vinbutik, Purple Palate, som ligger vägg i vägg med restaurangen. Här finns viner från hela Australien, men man satsar förstås främst på vinerna från Barossa Valley. Purple Palate har även en vinbutik i bergsstaden Maleny ca en timme norr om Brisbane.

Brisbane Marriot ligger nära centrum och tvärsöver gatan från Bar Barossa Wine Bar & Restaurant och har dessutom utsikt över Brisbane River och Captain Cook Bridge samt har nära till alla restauranger och färjehållplatsen Eagle St Pier. Här på en av krogarna tar många en kvällsöl eller ett glas vin innan man tar färjan hem från jobbet. Otaliga är de joggare som tränar längs strandpromenaden och springer precis förbi krogborden.

Vi tar en av färjorna som går upp och ner längs Brisbane River. Det finns två olika färjor att välja på, den lite större City Cat och den mindre Inner City Ferry som lägger till på fler ställen längs floden, men man kommer längre med City Cat. Vi hoppar på i Eagle St Pier och åker ner till ändhållplatsen University of Queensland. Naturligtvis så börjar det ösregna när vi är ute på floden, men lagom till att vi hoppar av i Southbank 1 & 2 på tillbakavägen så slutar det regna. I Southbank har man byggt upp en konstgjord lagun med sandstrand och runt denna finns en hel del krogar på Little Stanley Street och Grey Street. Vi promenerar tillbaka mot hotellet via gång- och cykelbron Goodwill Bridge som tar oss över Brisbane River och fortsätter sen längs strandpromenaden och botaniska trädgården bort till Eagle St Pier. Vi stannar till på Aria som drivs av Matt Moran, en av Australiens främsta kockar. Han har två restauranger, en i Sydney med utsikt över operahuset samt denna i Brisbane. Man har naturligtvis en fantastisk vinlista och vi provar bland annat ett av Australiens kultviner, en 1994 Wendouree Cabernet / Malbec som faktiskt även finns på glas.

En annan bra vinbar som ligger ca 30 minuters promenad från centrum är Cru Bar i förorten Fortitude Valley. Här ligger också de flesta av Brisbanes rockklubbar, den äldsta är The Zoo som också har en del utländska band.

En dag med bra väder är det också värt att åka upp till Brisbane Lookout. Här ser man ut över hela staden och Brisbane River och man kan både äta sen frukost, lunch, middag eller bara ta en kaffe.

Inledning - Australien på egen hand - Resa 3
Pourt Douglas
Cairns
Rockhampton
Noosa
Sunshine Coast Hinterland - vindistrikt
Brisbane

Granite Belt - vindistrikt
Byron Bay
Hunter Valley
Blue Mountains
Sydney - Paddington & Woollahra
Sydney - Potts Point & Kings Cross
 

© Copyright 2010
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB