VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 3
Byron Bay
Från Ballandean kör vi ca 5 timmar till Byron Bay (här är en till bra sajt om Byron Bay).

Landskapet strax efter Ballandean är ganska kuperat och vi är nästan ensamma på vägen. Plötsligt känner vi starkt stickande röklukt och det visar sig att det bara någon dag innan har brunnit runt den smala bergsvägen. Det ryker fortfarande från marken och träden är alldeles svarta. Vi passerar en skylt där det står Smoke Hazard och undrar först om vi ska våga fortsätta då Australiens bränder inte är att leka med, men då det kommer en bil från andra hållet bestämmer vi oss för att köra vidare. Röklukten är ganska obehaglig, men efter några kilometer när vi passerat toppen på berget öppnar landskapet upp sig och luften blir frisk igen.

Byron Bay påminner en del om Noosa och det var på 1970-talet som surfarna upptäckte Byron Bay. Det är många fler backpackers i Byron Bay än i Noosa och det händer mer. Bland annat så finns här ett par riktigt bra rockklubbar och två dagar efter att vi rest vidare spelade Wolfmother The Northern Hotel, så det missade vi tyvärr.

Vi tar in på Beach Suites som ligger precis nere vid stranden. Intill ligger Beach Hotel med sin stora uteservering och Byrons bästa restaurang, Pacific Dining Room. Beach Hotel inrymmer också Byrons bästa vinbutik Beach Bottle. En annan trevlig krog några kvarter bort är Balcony Bar & Restaurant där man sitter ute på balkongen en trappa upp och ser ut över folklivet. En italiensk pärla är den lilla Pasquale Fine Italian and Gourmet Pizza. Här serveras fantastiskt god mat och det är väldigt gemytligt och alltid fullt. Här är det BYO, så man får kila runt hörnet till Beach Bottle om man vill ha vin och där finns även bra italienska viner.

Vi gör en lång promenad från Beach Hotel och börjar gå längs Lighthouse Road för att ta oss till den berömda fyren, Cape Byron Lighthouse, som började uppföras 1899. När vi passerat Clarkes Beach kommer vi till The Pass där många av surfarna håller till. Vi fortsätter promenaden längs kusten och via Wategos Beach kommer vi fram till Cape Byron, Australiens östligaste punkt på fastlandet. Därifrån är det en bra bit kvar upp till Cape Byron Lighthouse och sista biten är brant och man kunde ha gjort det enklare för sig och tagit bilen. Väl uppe så är utsikten fantastisk, men av någon anledning så har man ingen restaurang här uppe utan bara några parkvakter som grillar korv. Vi går den långa vägen tillbaka som går genom djungellandskap och vi passerar Cosy Corner och Tallow Beach.

Inledning - Australien på egen hand - Resa 3
Pourt Douglas
Cairns
Rockhampton
Noosa
Sunshine Coast Hinterland - vindistrikt
Brisbane

Granite Belt - vindistrikt
Byron Bay
Hunter Valley
Blue Mountains
Sydney - Paddington & Woollahra
Sydney - Potts Point & Kings Cross
 

© Copyright 2010
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB