VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 3
Rockhampton
Mellan Cairns och Rockhampton, Australiens kötthuvudstad, stannade vi till i MacKay och bodde en natt i MacKay Marina Clarion Hotel. Området är helt nyrestaurerat och det finns en del krogar och barer. Hotellet var bra, men restaurangen Latitude 21 och servicen var helt bedrövlig. Nog det sämsta restaurangupplevelse vi någonsin varit med om i Australien!

Nästa morgon åkte vi tidigt för att fortsätta till Rockhampton för att äta kött. Bensinmacken som vi hade tänkt tanka på visade sig vara stängd och det var ganska långt mellan mackarna så vi blev tvungna att krypköra under ca 8 mil för att nå fram till nästa mack. Det var dessutom ungefär lika långt tillbaka till macken innan, så det var ingen idé att vända. Medan vi krypkörde passerade vi genom ett område där det brann på båda sidor av vägen och röklukten var stark. Det kändes minst sagt jobbigt om vi skulle få bensinstopp just där för det var inte så mycket bilar ute på vägarna och man vet ju vad som har hänt vid de senaste årens skogsbränder i Australien. Men, vi klarade oss precis till nästa mack innan bensinen tog slut och kunde pusta ut! Vi har fått stor respekt för bränderna här eftersom vi var i vindalen Yarra Valley utanför Melbourne, det mest eldhärjade området, bara några veckor innan de värsta bränderna i Australiens historia bröt ut 2009.

På vägen möts in mot Rockhamptons centrum möts vi av den ena statyn större än den andra föreställande köttkor, så det verkar lovande! Vi tar in på det gamla kulthotellet The Criterion. Här har tiden i princip stått stilla sedan 1889 då hotellet uppfördes. Här finns en riktigt bra köttrestaurang och en välbesökt pub som har live band på helgerna. The Flame CharVi har bokat ett rum med en stor balkong mot floden. Strax intill hotellet ligger Rockhampton Visiter Centre och här finns också en liten vinbar. Vi får tips om några riktigt bra köttrestauranger som Heritage Hotel, men väljer Flame Char som ska vara den bästa. En mycket anspråkslös restaurang som ligger i Cambridge Motel, men vilket kött! Det kvalar in på vår Top-5 lista över kött och var bland det bästa kött vi någonsin har ätit. Fullt jämförbart med det bästa köttet vi ätit i Argentina, Uruguay och smakmässigt faktiskt även i klass med en bra Waygu biff. Men, det går ju att hitta riktigt bra kött även i Sverige t ex hos Segers i Stockholm.

Great Western Hotel huserar en av Australiens största inomhusarenor för rodeo. Här finns även restaurang och bar med live band

Inledning - Australien på egen hand - Resa 3
Pourt Douglas
Cairns
Rockhampton
Noosa
Sunshine Coast Hinterland - vindistrikt
Brisbane

Granite Belt - vindistrikt
Byron Bay
Hunter Valley
Blue Mountains
Sydney - Paddington & Woollahra
Sydney - Potts Point & Kings Cross
 

© Copyright 2010
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB