VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 3
Cairns
Det kan regna ordentligt i tropikerna och dagen då vi körde ner till Cairns regnade det rejält. Vi tog in på BreakFree Royal Harbour som är ett av få ställen med riktigt bra utsikt över hamnen, se dock helst till att få en lägenhet på något av de översta planen. Andra bra hotell och lägenheter hittar man här. Mest utmärkande för Cairns, förutom alla arrangörer som ordnar resor ut å revet, var nog den stora lagunen nere i hamnen som anlagts för att det inte går att bada direkt i havet på grund av den gyttjiga bottnen. Det får plats 1000 badande personer samtidigt i lagunen! En annan utmärkande sak var alla fladdermöss i Cairns träd! Första kvällen var det väldigt stora flockar med tiotusentals fladdermöss som flög utanför vår balkong varv efter varv runt hotellet och himlen blev alldeles svart - nästan som värsta Hitchcockfilmen!

Cairns är en bra utgångspunkt för utflykter upp till bergsstaden Kuranda som tidigare var en hippiestad, men nu är lite mer turistisk. Istället för att ta bilen väljer många att ta den mycket vackra järnvägen, Kuranda Scenic Railway, till Kuranda och sen linbanan Skyrail tillbaka till Cairns. Här uppe i Atherton Highlands ligger Golden Drop, en fruktvingård som producerar olika viner på mango.

Cairns är kanske inte känt för sina restauranger och vinbarer, men det börjar hända saker även här och nu finns det en hel del rätt bra krogar. En av de bättre är Ochre som även har en intressant vinlista. Vi åt parmarullade scallops och bananbladsbakad baramundi och till det en Pinot Noir från vår tasmanske favorit Stefano Lubliano.

Annars så ligger det mesta nere vid den nyrenoverade hamnpiren där mycket händer. På nyöppnade Salt House har man flera bardelar, uteserveringar och restauranger samt live band varje kväll. Här ligger också Shangri-La Hotel som har norra Queenslands bästa vinbar, North Food and Wine.

Inledning - Australien på egen hand - Resa 3
Pourt Douglas
Cairns
Rockhampton
Noosa
Sunshine Coast Hinterland - vindistrikt
Brisbane

Granite Belt - vindistrikt
Byron Bay
Hunter Valley
Blue Mountains
Sydney - Paddington & Woollahra
Sydney - Potts Point & Kings Cross
 

© Copyright 2010
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB